Hoppa till innehåll

Ånej, ännu ett ”världsrekord”…

Överdrifterna haglar i alla möjliga sammanhang, konspirationsteoretiker som ser spöken överallt och prestationer som hyllas helt reservationslöst… och ju mer det överdrivs åt ena hållet desto mer överdrivs det åt det andra, det är ett upptrappningskrig som får kalla kriget att framstå som en vindpust.

Senast i raden av överdrifter är Resolve som tydligen satte världsrekord i International Trot på Yonkers, det är säkert korrekt men inom travet finns världsrekord för olika åldrar, kön, distanser och bantyper. Det blir många världsrekord. International Trot körs över 2011 meter på en 800m-bana, det är ingen vanlig företeelse och tiden 1.11.5 är ingen speciellt märkvärdig tid, att det blir ett världsrekord beror på att distansen och bantypen är väldigt sällsynt i kombination. Det kan möjligen vara okej att nämna att det är ett världsrekord, men att i rubriken skrika ut det är bara tröttsamt.

Världsrekordlistan lär inte vara kortare, det blir lite sjukt… vill man göra travsporten mer begriplig ska man kanske begränsa skrikandet över världsrekord, listan är som den är men man behöver kanske inte skrika sig hes över ännu ett kvasivärldsrekord som inte har något värde. Less is more.