Hoppa till innehåll

Muscle Hill

Han vann Hambletonian 2009 på löpningsrekord, vann 20 av 21 starter och är en av de bästa travarna som någonsin funnits. Nu dominerar han aveln på nästan samma sätt.

Träning

Muscle Hill (hingst e. Muscles Yankee-Yankee Blondie e. American Winner) var tvåa i sitt första lopp som tvååring, i sina därpå följande 20 starter förlorade han inte. Han var dessutom underbar att titta på, en Mack Lobell 3.0 med ett steg som andra bara kan drömma om och en speed som var förintande. Jag satt i tvättstugan framför datorn och tittade på Hambletonian år 2009 på en suddig skärm, ett av mina största ögonblick i travets historia. När jag var på plats på Meadowlands 2014 och såg Trixton (på bilden ovan) vinna Hambletonian var det bland annat med hans pappa Muscle Hill i minnet, stora upplevelser har ofta en historia och att vara på plats där historia skrivs och skrivits är stort.

Muscle Hill är oerhört dominant även i aveln, Trixton som vann Hambot 2014 är efter Muscle Hill, understoet Mission Brief som var tvåa i Hambot 2015 likaså. I år tog avkommor till Muscle Hill en trippel i Hambletonian, segraren Marion Marauder tog dessutom hem Triple Crown. I Sverige finns bland annat Propulsion och en drös med svenskfödda 3- och 4-åringar efter Muscle Hill som sätter avtryck på banorna. Tillsammans med franske fenomenet Ready Cash dominerar han just nu aveln, han är kort sagt ett unikum i alla avseenden… den historiskt sett bästa avelshingsten Speedy Crown (farmors far till Muscle Hill) får se upp.