Hoppa till innehåll

Vår i luften

Vår i luften och frisk körning i V75-finalerna på Solvalla, eller hur var det egentligen med det? På lördag årsdebuterar Nuncio och idag lekte Bold Eagle med motståndet i Prix de France.

Prix de France är ett av världens största lopp, ett lopp där utlänningarna har betydligt bättre förutsättningar än i Prix d’Amerique. I år hade det ingen som helst betydelse, Bold Eagle är just nu löjligt överlägsen på Vincennes. I maj får vi se om han är lika överlägsen på Solvalla.

Härliga V75-finaler?

Härliga V75-finaler skanderades i tv4, ja gillar man spets och slut var det härligt. Två hästar stack ut, för övrigt de enda vinnarna som inte gick i ledningen. Carabinieri avslutade briljant och kanske utmanar eliten i år? Red Rose America fick ett omöjligt lopp och var även hon lysande, det ryktas om storlopp på den franska rivieran framöver. Och ingen V75-final utan On Track Piraten som sig bör var minst lika fin som vanligt i småljummet sällskap.

Nuncio årsdebuterar på V75

Nuncio makalös i Elitloppet. Foto: travfilosofen.se

Nuncio startar i V75 på lördag. Foto: travfilosofen.se

En skräll så här mitt i vintern är att Nuncio startar på Axevalla i V75 på lördag, lite tidigare än man kunde tro, men ser man väderprognosen för kommande vecka är det väl redan vår?