Hoppa till innehåll

Triple à Bold Eagle

Det är mycket Bold Eagle nu, den franske dominanten tog hem trippeln när han vann Prix de Paris. Elitloppet nästa, men Tarzan är inte helt övertygad om den saken.

Läste på sulkysport.se en intervju med Tarzan där han uttryckte skepsis mot att Bold Eagle kommer till Solvalla, den tanken har slagit även mig och tiden lär väl utvisa hur det blir med den saken. Nuncio dansade förresten hem årsdebuten på Axevalla, ett prov utan värde… men han såg fin ut och det ska man inte förakta.

  • Barkevious Mingo och Global Un Poco imponerade båda på V86 förra onsdagen.
  • I helgen har det, av oklar anledning (lönehelg?), körts dubbla V75-omgångar… On Track Piraten vann som vanligt på Eskilstuna där även Blue Star Champion glänste. På Gävle imponerade Pointillist.

***
I Frankrike har det klassiska långloppet Prix de Paris avgjorts och det mest intressanta på förhand var om Bold Eagle skulle ta hem trippeln d’Amerique, de France och de Paris. Det gjorde han, alla tre loppen dessutom enkelt. Svårt att säga om konkurrensen är dålig eller om han är ett fenomen, det lutar åt det sistnämnda.

***
Idag, 1 mars, rycker vi skorna. Barfotaförbudet är upphävt och det lär ryckas skor till höger och vänster när V86 avgörs.