Hoppa till innehåll

Jubileumspokalen

Jag vet att min kära Gunnel skulle vara glad över att jag återupptar mitt travintresse, och varför skulle jag inte glädja henne!?

Idag är det dags för ett lopp som numera får kallas en klassiker, premiärupplagan gick av stapeln 1977 och jag har ett minne av att jag var där med mamma och pappa… hur det än var med det minns jag loppet och tävlingsdagen väl, fantastiska hästar och huvudloppet vanns av det finsksvenska superstoet Charme Asserdal. Förstapriset var 40 000 kr, det har runnit en hel del vatten i Bällstaån sedan dess.

Loppet har haft lite olika upplägg, men för det mesta ett lopp över medeldistans, från 2009 är det ett lopp utskrivet för enbart femåringar. Vi var på plats när Iceland vann den gången. Jag har varit på plats många gånger genom åren, lika bra hästar som på Elitloppshelgen men inga problem att få plats på E-läktaren. En underskattad tävlingsdag helt enkelt.

Några minnesvärda vinnare i loppets historia är Charme Asserdal 1977, Pershing 1979, Minou du Donjon 1985, Callit 1987, Gentle Star 1997, Varenne 2002, Gidde Palema 2003, Iceland 2009, Nu Pagadi 2010 och Nuncio 2016.

Här kan ni kolla in min topplista genom åren: https://travfilosofen.se/travhistorik/klassiska-lopp/storlopp/

Etiketter: