Hoppa till innehåll

Jag manar till lugn…

Efter Gunnels bortgång dog mycket av travintresset hos mig, jag har knappt besökt en travbana på fyra år och kameran har legat oladdad sedan dess… det är helt sjukt att det gått fyra år, på ett sätt har ju tiden stått still.

Och sen kom pandemin, Propulsionaffären och all annan skit i en värld som blir alltmer främmande. Men nu ska jag inte skriva om posörer som hycklar eller gaphalsar som skriker, jag ska skriva om Calgary Games och Sister Sledge.

Calgary Games är just nu världens bästa häst i tv4, men jag manar som vanligt till lite lugn. Har vi redan glömt Ecurie D, Hail Mary och Campo Bahia som alla i nutid skrikits fram som världens bästa hästar innan meriterna talat? Calgary Games bollade med Önas Prince och San Moteur, men hur bra är egentligen dessa hästar? Calgary är en underbar häst med skyhög kapacitet, men vet vi ens om han är bättre än jämnåriga Sister Sledge?

Det är kul att spekulera och skruva upp förväntningar, men jag förväntar mig mer av travjournalisterna. För att komma framåt behöver vi lära av historien. Det har häxat lite för Ecurie D, Hail Mary och Campo Bahia och tongångarna är lite annorlunda nu än för ett år sedan, Calgary Games kan mycket väl vara en framtida Varenne, men det ska visas också, än så länge är han ”bara” ett superlöfte.

Sister Sledge ja, hon startar i kväll på Gävletravet. Jag är svårt förtjust i den typen, nästan en kopia av min favorit Gentle Star. Det runda framsteget, lugnet och explosiviteten. Hon är riktigt spännande, men framtiden får utvisa HUR bra hon är.

Topplistan 2021

  1. Calgary Games (h4 e. Readly Express) – Magisk i derbyt, obesegrad och ett superlöfte.
  2. Don Fanuzzi Zet (h5 e. Hard Livin) – Imponerande elitloppsseger, startat sparsamt.
  3. Aetos Kronos (h5 e. Bold Eagle) – Kross i Jubileumspokalen, lite ojämn men hyperkapabel.
  4. Önas Prince (h4 e. Chocolatier) – Imponerande meriter, kan bli kullens kung trots allt.
  5. Whos Who (h7 e. Maharajah) – Topphäst med bra meriter, ganska komplett.
  6. Sister Sledge (s4 e. Father Patrick) – Min typ, spännande framtid.
  7. Honey Mearas (s4 e. Readly Express) – Drottning i kullen, bäst när det gäller.
  8. Upstate Face (v5 e. Joke Face) – Kan inte släppa uppvisningarna i somras, hyperintressant.
  9. Fift Cent Peace (s4 e. Muscle Hill) – Toppstp med fina meriter.
  10. San Moteur (h4 e. Panne de Moteur) – Startat sparsamt, men imponerat.