Hoppa till innehåll

Flagghästarna levererade…

Häftiga lopp under Elitloppshelgen, men Elitloppet och publiksiffran höll inte samma klass som ”ramloppen”. Ingen skugga över segrande Etonnant (e. Timoko) eller tvåan Hail Mary för den delen, men den regniga lördagen hade fantastiska V75-finaler som överglänste hela söndagens meny.

Bepi Bi och Diable de Vauvert vann lilla elitloppet och Harpers, båda på bra sätt… men det var Zeuda AMG, Kentucky River, Charliebrown Effe och kanske framförallt Oscar LA som stod för den riktiga grannlåten. På min topplista, som nu åter blir subjektiv, är det flera hästar från helgen som dyker upp.

För övrigt är jag nöjd att den på förhand lite hånade ”flagghästen” Mister F Daag levererade, jag tillhör dem som vill ha fler ”flagghästar” eftersom jag tycker det är tråkigt med svensk utfyllnad som dyker upp i Gulddivisionen var och varannan vecka. Var exempelvis Click Bait, Admiral As, Snowstorm Hanover och Brother Bill mer meriterade än Mister F Daag? Minst hälften utländska ekipage vill jag ha, finns det inte fler än sex kanske Elitloppet ska köras med färre hästar?

Publiken ja, föga förvånande ett rejält tapp jämfört med åren före pandemin. TV-sändningar och den allmänna attityden att man inte vill ha folk på banorna påverkar numer även Elitloppshelgen. Själv tänkte jag ta med mig några ovana travbesökare och käka lunch på fredagen, kunde inte se att det fanns vettig mat att äta utan att boka dyra bordsplatser, vi struntade i Solvalla och åt lunch på annat ställe. Tar man bort spontaniteten får man räkna med att tappa folk.