Hoppa till innehåll

Cool Papa Bell

Cool Papa Bell var en legend i baseball’s Negro Leagues, på den tiden då färgade spelare var förbjudna att spela i Major League Baseball. I helgen skrällde travaren Cool Papa Bell när han vann Hambletonian Stakes 2022.

Det finns märkliga historier och tiden förändras, när Cool Papa Bell (h3 e. Chapter Seven) segrade i Hambletonian Stakes var han den största skrällen i historien. Han spurtade förbi flera ”svenska” ekipage som var i favoritposition, på ett sätt är det skönt att jänkarna fortfarande kan konkurrera med alla svenska tränare over there.

Favoriten Rebuff tröttnade och det såg ut som Örjan Kihlström skulle ta hem segern med Temporal Hanover, men då kom Cool Papa Bell spurtande med lika snabba ben som det sägs att baseballspelaren med samma namn hade. Historia skrevs och Marcus Melander får vänta på sin Hamboseger, nu blev hans hästar tvåa och trea. Det känns inte som treåringskullen i Nordamerika är den allra vassaste, åtminstone verkar den stora stjärnan saknas.

***

För övrigt väntar jag med spänning på Calgary Games, fenomenet som lekte med övriga fyraåringar förra året har verkat i aveln och ännu inte årsdebuterat. När Timo Nurmos fick frågan om statusen såg han ut att ha en räv bakom varje öra, och den allmänna uppfattningen är att han plockar ut Calgary direkt i Jubileumspokalen. Häftigt i så fall, och Jubileumspokalen kan blir årets häftigaste lopp!