Hoppa till innehåll

Uppvisning i Kriteriet

Chelsea Boko svarade för en makalös uppvisning i Kriteriet, när jag får samla mina tankar och uppdatera topplistan på de bästa loppen i historien kommer 2012 att hamna högt (mycket högt) upp på listan. Kriteriehelgen bjöd på andra uppvisningar också, bland annat av speedkulan Sebastian K som i ny regi utvecklats till Sveriges (världens?) bästa häst på några månader.

Melander och Svanstedt hade enormt med hästar till start under Kriteriehelgen så att dom tog tre tränarsegrar var på lördag kom inte som någon överraskning… den klart lysande stjärnan var Saston som vann Silverfinalen på ren styrka, en sjukt stark häst med framtiden för sig.

Annars var det mest intressanta att se intervjun med Johan Edlund där han fick svara på tittarfrågor, de flesta rörde förstås Åke Svanstedt och hans bojkott av tv4. Varför ska tv4 svara på frågor om det, det är ju Svanstedt som bojkottar tv4 och inte bara dom. I princip all media bojkottas av Åke Svanstedt… alla okritiska i Svanstedts fanclub kan sluta gråta och fråga honom istället? Jag tycker i alla fall Edlund svarade bra på alla frågor, bollen ligger hos Svanstedt… det står honom fritt att medverka i tv på samma villkor som alla andra.

Chelsea Boko – En mycket stor Kriterievinnare

Den stora Kriteriedagen med Kriteriet, Oaks och UET Masters bjöd på högklassiga lopp… höjdpunkten var Kriteriet där Chelsea Boko (e. Chocolatier) svarade för en ruggig uppvisning. Landets bästa treåring fick svar i körningen om ledningen, efter ett varv fick han gå ut i dödens och ändå hade han krafter att relativt enkelt gå undan sista biten. En komplett travare och värdig vinnare av Svenskt Travkriterium.

Premiären av UET Masters blev en rafflande tillställning med tre hästar jämsides över mållinjen… nosen först hade Sebastian K före Save The Quick och Quarcio du Chene. Sebastian K och Åke Svanstedt… vad säger man? Framgångarna för Sebastian under den korta tiden hos Svanstedt är helt enorma, nu vann han UET Masters trots ett uselt utgångsläge och den här speedkulan visar inga som helst svagheter i den nya regin.

Har inte sett några publiksiffror, lika bra det för det lär inte ha varit många på plats den här fantastiska tävlingsdagen? Det bjöds på mer bra sport:

  • Latitude Broline, som jag spelat hela året utan resultat, skrällvann och plockade ned en tapper Vincennes.
  • Oaks blev en liten besvikelse med en del galopper, Fascination kom nu smärtfritt till ledningen och var smått överlägsen.
  • Disco AE spurtade hem ett bra fyraåringslopp före tappre Edward Ale.

Sist men inte minst vill jag, återigen, fråga alla som säger att live-tv är dött och snart ersatt av livesändningar på nätet vad dom menar??? Bilden är hundra gånger bättre på tv och tekniken fallerar inte som på nätet, jag var knappast den enda som råkade ut för sändningsavbrott 700 kvar i ett V75-lopp på ATG-live!? TV äger och internet suger när det kommer till livesändningar, internet är ett bra komplement… MEN definitivt inget substitut till TV.

2 kommentarer till “Uppvisning i Kriteriet”

  1. Grattis till vinsten Rolf! Jag håller med om att Åke:s agerande är dåligt för svensk travsport, men tycker inte man kan tvinga honom att prata med media. Dessutom är det ju så att informationen från tränare och kuskar är väldigt varierande, en del lämnar bra info och andra mindre bra… det har hänt att jag förlorat pengar för att jag lyssnat på intervjuer.

  2. För några veckor sedan drog jag in 128 000:- på V75. Det som gjorde att jag satte den var en direkt intervju med en kusk i TV4. Åke äventyrar spelsäkerheten och borde stängas av från tävlingar tills han svarar på medias frågor.

Kommentarer är stängda.