Hoppa till innehåll

Hästar som värmer

November och december kan vara blött, grått och tråkigt. Men det kan också vara glänsande med snö och sol, båda sidorna finns och vad vi minns varierar. Minnen är svåra att påverka, men vi kan till viss del välja vad vi lägger fokus på, jag väljer On Track Piraten och talangen Coin Perdu.

On Track Piraten_DSC_0263

Dalahästen vann Silverhästen på Solvalla, och det vete katten om han inte såg bättre ut än någonsin… han har ju en vana att alltid göra det, här kan ni läsa en tidigare hyllning av On Track Piraten. Det var fina tävlingar på Solvalla, bäst av övriga var fyraåringarna Workout Wonder och Aron Palema. Den förstnämnde slog i Solvalla Grand Prix Uncle Lasse och Wild Honey medan den sistnämnde är på väg upp i klasserna.

***
Igår var det Svensk Uppfödningslöpning och unghästkungen Svante Båth har plockat fram ännu en talang av stora mått, Coin Perdu (h2 e. SJs Caviar) tog femte raka och gav Erik Adielsson första segern i det klassiska loppet. Mormor till Coin Perdu är unghäststjärnan Pine Dust. Igår på V75 var det två fina fyraåringar – Tjacko Zaz och Isor Håleryd – som glänste. Fyraåringskullen är intressant, allt är inte amerikanskt som glimmar.

***
För ett par helger sedan var det V75 på Bjerke, bra klass på loppen. Framförallt imponerade fyraåringarna Treasure Kronos och Twister Bi, den senare är kusligt kapabel när han fungerar. Får heller inte glömma 11-åringen Nahar som vann Gulddivisionen. Till nästa gång tar jag med mig Bruno di Quattro som spurtade grymt efter omöjligt utgångsläge.

***
Vintermeetinget i Paris är inlett, Anna Mix imponerade i Prix de Bretagne och Örjan lotsade in Propulsion till en andraplats som samtidigt gav en plats i Prix d’Amerique.